Esteetön kohde, Näe ja koe, Aktiviteetti, Esteetöntä tekemistä, Nähtävää ja koettavaa Asuntomessujen aikana, Nähtävyys, Opastetut yleisökierrokset, Kultarannan puutarhan yleisöopastukset, Teemakierros, Tapahtumat

Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta

30.06.2022 - 11.08.2022

Mamselli Kupiaisen teemakierros Kultarannan puutarhassa

Alk. 13 €/aikuinen, 5 € /lapsi

Kierrokselle on rajallinen määrä paikkoja. Suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon, jotta varmistat paikkasi kierrokselle.

Mikäli paikkoja jää jäljelle, lippuja myydään myös Kultarannan parkkialueen lipunmyynnissä. Lipunmyynti on avoinna kierrosten yhteydessä noin puoli tuntia ennen kierroksen alkamisaikaa.

Hauska teemakierros Kultarannan puutarhassa

Laukauksia Kultarannassa? Intiaaneja puutarhassa? Lähde mukaan faktaa ja fiktiota yhdistelevälle teemaopastukselle, jonka aikana kuullaan mitä presidenttimme ovat Kultarannassa tehneet ja mitä kaikkea kulissien takana onkaan tapahtunut.

Oppaana toimii kaikkia presidenttejä palvellut sympaattinen Mamselli Kupiainen, jolta saattaa vahingossa lipsahtaa salaisuus, jos toinenkin.

Mamselli Kupiaisen hauskat tarinat

Opastettu kierros Mamselli Kupiaisen seurassa on erilainen tapa tutustua arvokkaan puutarhan presidentilliseen historiaan. Kierros toteutetaan teemaopastuksena ja pilke silmäkulmassa. Kierros on sekoitus faktaa ja fiktiota.

Lähtö Kultarannan pysäköintialueen luota. Opastus vain suomeksi.

Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta -kierroksen voi tilata myös yksityisesti omalle ryhmälle. Mahdollisia lähtöaikoja on useita, kysy vaihtoehtoja sekä lisätietoja ryhmat@visitnaantali.com.

Ajankohdat ja liput

Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta -teemakierroksia järjestetään kesäkaudella vakiolähtöinä torstaisin.

13 €/aikuinen

5 €/lapsi 4–14 v.

Huom! Myös alle 4-vuotiaalle on varattava paikka kierrokselle.

Kierros kestää tunnin ja koko kierros liikutaan oppaan seurassa. Kierroksen aikana ei vierailla alueen rakennuksissa.

Puutarhan kukkaloistosta ja arkkitehtuurista kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa puutarhan esittelykierrokselle (erillinen maksu). Molemmat kierrokset kulkevat samaa reittiä.

Kierros voidaan toteuttaa esteettömästi. Lemmikkieläinten tuominen puutarhaan on kielletty opaskoiria lukuunottamatta.

• Ethän osallistu kierrokselle sairaana tai mikäli lähipiirissäsi on ollut koronavirustartuntoja
• Noudatathan kierroksella turvavälejä ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta
• Lipuilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta

Ryhmävaraukset Kultarannan puutarhaan

Ryhmien on mahdollista varata Kultarannan puutarhaan yksityisopastus Visit Naantalin kautta. Mahdollisia lähtöaikoja ja teema-aiheita on useita, kysy vaihtoehtoja. Kultarannan puutarha on kiinni talvikaudella sekä maanantaisin.

Lisätiedot ja varaukset Visit Naantalista p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com.

Kultarannan puutarhan kareva pylväspaviljonki, jonka alla opastuskierroksella oleva ryhmä ihmisiä.

Esteettömyys Kultarannan puutarhassa

Kultarannan puutarhassa kuljetaan tilavia hiekkapohjaisia tai laatoittetuja kävelyreittejä pitkin. Paviljonkien kohdalla on muutamia askelmia ja näiden kohdalla on kiertomahdollisuus oppaan seurassa. Matkan varrella on muutamia penkkejä.

Opas käyttää äänenvahvistinta kierroksen aikana. Mikäli olet kiinnostunut selkokielisestä opastuksesta, mainitsethan tästä varauksen yhteydessä.

Vierailijat opaskoirien kanssa ovat tervetulleita kierrokselle.

Inva-wc sijaitsee Kultarannan puutarhan parkkialueen lipunmyyntirakennuksen yhteydessä.

Liikuntaesteisten on suositeltavaa tuoda omat liikkumisapuvälineet kierrokselle. Kultarannan puutarhalla ei ole tarjolla apuvälineitä.

Sydämen muotoinen aukko kuusiaidassa.

Vastuullisuus

Kultarannan puutarhan opastukset toteutetaan kävellen, joten osallistuminen kierrokselle on ympäristöystävällinen tapa tutustua matkakohteeseen.

Kultarannan puutarha sijaitsee noin 2,5 km päässä Naantalin vanhasta kaupungista. Kultarannan puutarhan läheisyydessä sijaitsee bussipysäkki, tarkista Rymättylän ja Merimaskun suuntaan menevien vuorojen aikataulut www.foli.fi.

Visit Naantalin toimistolta voi vuokrata myös polkupyöriä ja polkaista matkan vanhasta kaupungista Kultarantaan omin voimin.

Mikäli saavut kierrokselle osana ryhmää, suosittelemme käyttämään yhteiskuljetusta. Visit Naantalin kautta voit tilata myös bussikuljetuksen ryhmällesi.

Kultarannan puutarha
Kordelininkatu, 21100 Naantali