Etusivu, Suosittelemme, Näe ja koe, Tapahtumat, Musiikki

Lux Gratiae -tapahtuma

28.10.2022 - 30.10.2022

Lux Gratiae -tapahtuma 2022 − musiikkia, valoa ja virkistystä tunnelmalliseen syysaikaan

Lux Gratiae -tapahtuma valaisee jälleen lokakuun viimeisen viikonlopun 28.-30.10.2022 Naantalissa. Perinteiseen tapaan taide luo valoaan myös saaristoon, Rymättylään.

Ihana ja yllättäväkin musiikillinen ohjelma tuo lavalle erilaisia instrumentteja upeiden taiteilijoiden soittamana ja tulkitsemana. Musiikillinen teema maalaa välähdyksiä luonnon ihmeellisestä maailmasta. Lauantain monologiooppera heittää kuulijan aikamatkalle 1600-luvulle. Lisäksi on luvassa valon ihmeitä, kuvataidetta ja runoutta eri tapahtumapaikoissa. Jälleen voi oman pyhiinvaelluksen tehdä Pyhän Jaakobin reittiä pitkin Naantalin kirkolta Rymättylän kirkolle. 

Perjantai 28.10. 

klo 18 Luonnollista musiikkia!

Kristoffer-sali, Opintie 2. Konserttisarjan avaa ihastuttava Luonnollista musiikkia!-konsertti. Siinä kansanmusiikin tohtori, kanteletaiteilija Arja Kastinen ja kansainvälisesti palkittu säveltäjä, muusikko ja musiikkialan opettaja Ilari Hongisto esittävät hyönteisten, elektroniikan ja kanteleiden maailmaan syöksähtävää musiikkia. Liput: 15 € / 10 € (aikuiset / opiskelijat ja alle 18-vuotiaat). Liput ovat myynnissä lippu.fi:ssä

klo 19 Puistokonsertti “Illan varjoon himmeään” ja valotaideteos

Naantalin Kirkkopuiston paviljongilla kevyemmän iskelmämusiikin tahteja esittävät Jarkko Salmi ja Jari Koivisto. Mitä olisi Lux Gratiae ilman valon tuomaa tunnelmaa? Valotaide valtaa Kirkkopuiston synkronissa musiikin kanssa ja on ihailtavissa koko Lux-tapahtumaviikonlopun sunnuntaihin 30.10. saakka. Valotaideteoksen suunnittelu Flowers of Life / Tähtipiiri osuuskunta. Vapaa pääsy.

Jarkko Salmi, kosketinsoittimet ja laulu
Jari Koivisto, saksofoni ja laulu

klo 20 Perko & Perkola

Naantalin Kylpylän Ballroom, Matkailijatie 2. Jukka Perko ja Mikko Perkolan duo lumoaa saksofonin, laulun ja viola da gamban sävelin musiikkikuvia 1600-luvun luuttulauluista Toivo Kärkeen. Liput 38 €. Liput ovat myynnissä lippu.fi:ssä


Lauantai 29.10.

klo 10 Jaakobin kävely

Perinteinen Jaakobin kävely starttaa lauantaina 29.10. klo 10 Naantalin kirkolta matkalle kohti Rymättylän kirkkoa. Matkaa kertyy noin 25 km. Reitti polveilee syrjässä valtaväylältä, jolloin kulkija voi ihailla syksyistä maalaisluontoa. Perillä Rymättylässä on seurakunta järjestänyt kahvitusta. Kävelijöille on tarjolla paluukuljetus n. klo 16.30. Ilmoittautumiset 24.10. mennessä etukäteen: armonlaaksonvaeltajat@gmail.com Osallistumismaksu 10 €. 

klo 19 Dominus Krabbe -monologiooppera

Naantalin kirkko. Pappi Krabbe herää eloon Pekka Jalkasen säveltämässä monologioopperassa, jonka pääroolissa laulaa ainutlaatuinen kontratenorimme Teppo Lampela. Oopperan libretto perustuu P. Mustapään runoihin. Liput: 30 € / 20 € (aikuiset / opiskelijat, alle 18-v.). Liput ovat myynnissä lippu.fi:ssä

Teppo Lampela, kontratenori
Mari Mäntylä, decacorde
Kimmo Kahra, ohjaaja

Kontratenori Teppo Lampela esiintyy pappi Krabbena.
Kontratenori Teppo Lampela esittää pappi Krabbea, Mari Mäntylä säestää decacordella. Kuva: Raisa Kilpeläinen

Sunnuntai 30.10.

klo 16 Turun tuomiokirkon käsikelloyhtye HUPS!

Rymättylän kirkko, Taipaleentie. Käsikelloyhtye HUPS! soittaa harvemmin nähtyjä ja kuultuja käsikelloja. Käsikellot on soitin, jossa yhdessä tekeminen korostuu ja sekä kellojen kuuntelu että soittamisen katselu on elämys: juhlavasti kiillotetut, hohtavat kellot tuntuvat kajahtelevan kuin itsestään taitavien soittajien käsitellessä niitä eri tekniikoin. 

Turun tuomiokirkon käsikellot on valettu pronssiseoksesta ja ne on valmistanut Malmarkin käsikellotehdas Yhdysvalloista, missä kellomusiikki on vielä yleisempää kuin Suomessa. 

Liput 15 €. Liput ovat myynnissä lippu.fi:ssä.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

25.10. – 6.11. Naantalin Kulttuuritaloyhdistyksen Taideryhmän näyttely  – Puun takaa

Taidehuone, Mannerheiminkatu 5. Näyttely on avoinna ma-pe klo 13-18, la-su klo 12-18.  

Näyttelyssä on esillä Taideryhmän jäsenten teoksia, jotka perustuvat Outi Katteluksen puu-aiheisiin runoihin. Teokset voivat olla toteutukseltaan kuvataidetta, valokuvaa, tekstiä tai lyriikkaa tekijän näkemyksen mukaan. Vapaa pääsy.

Lipunmyynti

Lippuja maksullisiin tapahtumiin voi lunastaa:

Päivitämme ohjelmatietoja muutosten sattuessa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Naantalin kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa Naantalin Musiikkijuhlat, Visit Naantali, Naantalin seurakunta, Rymättylän seurakunta, Naantalin kulttuuritaloyhdistys ry, Vallis Gratiae -yhdistys ry, Armonlaakson vaeltajat ry.