Ryhmämatka, Kultarannan puutarhan ryhmäretket

Alk. 20 €/hlö Presidenttien puolisot – kävelykierros Kultarannan puutarhassa

“Arvoisat presidenttien puolisot kutsuvat Teidät….

… kävelykierrokselle Kultarannan puutarhaan ja sen jälkeen nauttimaan kahvia sekä Ellen Svinhuvudin kakkua Naantalin vanhaan kaupunkiin. Tervetuloa!”

Presidenttien puolisot -kävelykierros

On aika siirtää katse maamme presidenteistä heidän puolisoihinsa ja kuulla tarinoita liittyen niin Kultarannan, Naantalin kuin Suomenkin historiaan. Keitä ovat nuo presidenttiemme vahvat tukijat ja millaisen roolin he ovat valinneet puolisonsa rinnalla? Tämä retki on loistava valinta ryhmille, jotka ovat jo kenties aiemmin käyneet Kultarannassa ja haluavat tutustua maamme ykköspuutarhaan erilaisesta näkökulmasta. Presidenttien puolisot -teemakierros sopii myös ensikertalaisille, kierroksella kävellään sama reitti puutarhassa kuin muillakin opastetuilla kierroksilla.

Kultarannan puutarha ryhmille on monen porukan retkipäivän kohokohta. Tähän ryhmäretkeen yhdistyy lisäksi makoisa kahvituokio Naantalin vanhan kaupungin idyllissä.

Ensimmäiset rouvat valokeilassa

Presidenttien puolisot -ryhmäretkellä tutustutaan Kultarannan puutarhaan kävellen ja nautitaan Naantalin vanhan kaupungin sekä vierasvenesataman tunnelmasta. Opastetulla teemakierroksella Kultarannan puutarhassa kuullaan mm. kuka puolisoista suunnitteli omat pukunsa ja kuka oppi ajamaan autoa Naantalissa. Suomalaiset ovat tunnettuja vahvuudestaan ja sisukkuudestaan ja tämä ilmentyy erinomaisesti värikkäässä joukossa maamme ensimmäisiä puolisoita. Opastuksen jälkeen ryhmä siirtyy Naantalin vanhan kaupungin rantaan nauttimaan kahvista ja Ellen Svinhuvudin kakusta. Opas kertoo lisää tarinoita Kultarannan ja Naantalin sekä presidenttien puolisoiden historiasta kahvittelun lomassa.

Kultarannan kukkaloisto on parhaimmillaan loppukesällä. Kultarannan puutarha on suljettu maanantaisin.

Esimerkki retken aikataulusta

10.00-10.45 Presidenttiemme puolisot -ryhmäopastus Kultarannan puutarhassa
11.15-12.30 Kahvihetki Ellen Svinhuvudin -kakulla, opas jatkaa tarinointia

Presidenttien puolisot -teemakierroksen hinta

Retki on varattavissa 15.4.-31.8.2022. Kultarannan puutarha on kiinni remontista johtuen 1.9.2022 alkaen ja suljettuna kesät 2023-24.

Alk. 20 €/henkilö 

Hinta voimassa kun ryhmässä 30 maksavaa osallistujaa, arkisin tiistaista lauantaihin, touko-syyskuussa. Tällöin matkanjohtaja ja kuljettaja pääsevät veloituksetta mukaan.

Hinta sisältää suomenkielisen oppaan palvelut (2,5 h), teemallisen kävelykierroksen Kultarannan puutarhassa sekä kahvin/teen ja Ellen Svinhuvudin kakkua.

Kultarannan puutarhassa yhden ryhmän maksimihenkilömäärä on 30 osallistujaa. Mikäli määrä ylittyy, ryhmälle varataan puutarhaan kaksi opasta.

Kultarannan puutarhan kareva pylväspaviljonki, jonka alla opastuskierroksella oleva ryhmä ihmisiä.

Esteettömyys Kultarannan puutarhassa

Kultarannan puutarhassa kuljetaan tilavia hiekkapohjaisia tai laatoittetuja kävelyreittejä pitkin. Paviljonkien kohdalla on muutamia askelmia ja näiden kohdalla on kiertomahdollisuus oppaan seurassa. Matkan varrella on muutamia penkkejä.

Opas käyttää äänenvahvistinta kierroksen aikana. Mikäli olet kiinnostunut selkokielisestä opastuksesta, mainitsethan tästä varauksen yhteydessä.

Vierailijat opaskoirien kanssa ovat tervetulleita kierrokselle.

Inva-wc sijaitsee Kultarannan puutarhan parkkialueen lipunmyyntirakennuksen yhteydessä.

Liikuntaesteisten on suositeltavaa tuoda omat liikkumisapuvälineet kierrokselle. Kultarannan puutarhalla ei ole tarjolla apuvälineitä.

Sydämen muotoinen aukko kuusiaidassa.

Vastuullisuus

Kultarannan puutarhan opastukset toteutetaan kävellen, joten osallistuminen kierrokselle on ympäristöystävällinen tapa tutustua matkakohteeseen.

Kultarannan puutarha sijaitsee noin 2,5 km päässä Naantalin vanhasta kaupungista. Kultarannan puutarhan läheisyydessä sijaitsee bussipysäkki, tarkista Rymättylän ja Merimaskun suuntaan menevien vuorojen aikataulut www.foli.fi.

Visit Naantalin toimistolta voi vuokrata myös polkupyöriä ja polkaista matkan vanhasta kaupungista Kultarantaan omin voimin.

Mikäli saavut kierrokselle osana ryhmää, suosittelemme käyttämään yhteiskuljetusta. Visit Naantalin kautta voit tilata myös bussikuljetuksen ryhmällesi.