Ryhmämatka, Kultarannan puutarhan ryhmäretket, Museot ja muut ryhmäopastukset, Vihreä valinta ryhmille

Alk. 59 €/hlö Kolmen puutarhan kierros

Kolmen puutarhan kierros

Alk. 59 €/hlö

Retken kohokohdat

 • Puutarhateemainen opastus Kultarannan puutarhassa, Naantalin museon yrttitarhassa ja Louhisaaren kalmilaisessa hyötypuutarhassa.
 • Bonuksena vierailut Naantalin museon Hiilolan porvariskodissa sekä Louhisaaren kartanolinnassa.
 • Lounas ja kahvituokio

Katso hintaehdot ja lisätiedot alempaa.

Virkistävä kierros puutarhojen kätköihin

Tämä päiväretki sopii viherpeukaloille. Puutarharetki yhdistelee mukavasti vehreitä puutarhoja ja kulttuurisesti mielenkiintoisia käyntikohteita.

Ryhmien puutarharetki Naantalin ja lähialueen puutarhojen syövereihin takaa kesäisen raikkaan tuulahduksen ryytimaalta aina muotopuutarhan ruusutarhoihin. Päiväretken alussa tutustutaan Naantalin Kultarannan yli 100-vuotiaaseen muotopuutarhaan. Alfred Kordelinin toteuttaman taidepuutarhan medaljonki-osa on edelleen alkuperäisessä muodossaan ja puutarhakaunottaren vuosirenkaisiin tutustutaan mielenkiintoisella opastetulla kävelykierroksella.

Matka jatkuu Naantalin vanhan kaupungin museon pihan yrttitarhalle, jonne on kerätty Armonlaakson luostarissa viljeltyjä yrttejä. Merellisen lounaan jälkeen siirrytään Askaisiin Louhisaaren kartanolinnalle, jonka kalmilaiseen hyötypuutarhaan tutustutaan kartanon opastetun kierroksen yhteydessä.

Pakettia suositellaan loppukesän retkeksi, jolloin puutarhojen kukka- ja kasviloisto ovat parhaimmillaan. Edullinen päiväretki on toteutettavissa Kultarannan puutarhan ja Louhisaaren kartanolinnan aukioloaikojen puitteissa.

Esimerkki retken aikataulusta

Klo 10.00 Opastettu kävelykierros Kultarannan puutarhassa porrastetusti max. 30 hlön ryhmissä
Klo 11.15 Opastetus Naantalin museon yrttitarhassa, mahdollisuus tutustua Hiilolan porvariskodin miljööseen
Klo 12.45 Lounas (1,5h)
Klo 15.15 Opastettu kävelykierros Louhisaaren kartanolinnassa porrastetusti max. 20 hlön ryhmissä
Klo 16.15 Tutustuminen Louhisaaren kalmilaiseen hyötypuutarhaan
Klo 16.45 Päätöskahvit

Kolmen puutarhan kierros -ryhmäretken hinta 2022

Alk. 59 €/hlö 

Kolmen puutarhan kierros -ryhmähinta sisältää:

 • Opastus Kultarannan puutarhassa, Naantalin Hiilolan museossa sekä museon yrttitarhassa, Louhisaaren kartanolinnassa sekä Louhisaaren kalmilaisessa hyötypuutarhassa.
 • Sisäänpääsymaksu Naantalin museoon ja Louhisaaren kartanolinnaan
 • Kahvit suolaisella tai makealla kahvileivällä
 • Lounas

Hinta voimassa kun mukana min. 35 maksavaa osallistujaa. Tällöin matkanjohtaja ja kuljettaja pääsevät mukaan veloituksetta.

Retki on toteutettavissa Kultarannan puutarhan, Naantalin museon ja Louhisaaren kartanolinnan aukioloaikojen puitteissa.

Hinta voimassa arkisin. Pyhähinta lasketaan erikseen. Muutokset mahdollisia.

Kultarannan puutarhan kareva pylväspaviljonki, jonka alla opastuskierroksella oleva ryhmä ihmisiä.

Esteettömyys

Kultarannan puutarhassa kuljetaan tilavia hiekkapohjaisia tai laatoittetuja kävelyreittejä pitkin. Paviljonkien kohdalla on muutamia askelmia ja näiden kohdalla on kiertomahdollisuus oppaan seurassa. Matkan varrella on muutamia penkkejä.

Lue lisää esteettömyydestä Kultarannan puutarhassa
 • Opas käyttää äänenvahvistinta Kultarannan puutarhassa. Mikäli olet kiinnostunut selkokielisestä opastuksesta, mainitsethan tästä varauksen yhteydessä.
 • Vierailijat opaskoirien kanssa ovat tervetulleita kierrokselle Kultarannan puutarhaan.
 • Inva-wc sijaitsee Kultarannan puutarhan parkkialueen lipunmyyntirakennuksen yhteydessä.
 • Liikuntaesteisten on suositeltavaa tuoda omat liikkumisapuvälineet Kultarannan puutarhan kierrokselle. Kultarannan puutarhalla ei ole tarjolla apuvälineitä.

Naantalin museon rakennuksien sisäänkäynti ei ole esteetön. Kolmen puutarhan kierroksella tutustutaan museon yrttipuutarhaan, joka sijaitsee loivasti viettävällä pihalla, jonka kulkureitit ovat hiekkapohjaisia.

Louhisaaren kartanolinnalla esteetön kulku on mahdollista ainoastaan kartanolinnan ensimmäisessä kerroksessa. Linnan ylempiin kerroksiin kulkevissa portaikoissa on kaide. Liikuntaesteiset pystyvät tutustumaan kartanolinnaan virtuaalikerroksen avulla, joka esitetään linnan pohjakerroksessa

Lue lisää esteettömyydestä Louhisaaren kartanolinnalla
 • Suurennuslaseja ja kävelykeppejä on saatavilla lipunmyynnissä.
 • Inva-wc sijaitsee kartanolinnan sivurakennuksessa.
 • Parkkialueelta kartanolinnalle on käveltävää n. 200 metriä
 • Vierailijat opaskoirien kanssa ovat tervetulleita tutustumaan museoon.
 • Louhisaaren kartanolinnan puistossa on keraaminen kosketeltava pienoismalli. Malli tarjoaa näkövammaiselle mahdollisuuden aistia rakennusten merkittävät yksityiskohdat sekä hahmottaa linnan ympäristö ja kulkuväylät. Malli on suunniteltu Design for All -periaatteiden mukaisesti kaikkien kävijöiden iloksi. Sitä ulottuvat koskettelemaan myös lapset ja pyörätuolin käyttäjät.
 • Tutustu myös Louhisaaren kartanolinnan esteettömyystieto-sivuun.

Sydämen muotoinen aukko kuusiaidassa.

Vastuullisuus

Visit Naantali kannustaa vastuulliseen matkailuun Naantalissa ja ryhmämatkailu voi olla juuri sitä parhaimmillaan!

Kultarannan puutarhan ja Louhisaaren kartanolinnan opastukset toteutetaan kävellen, joten osallistuminen kierrokselle on ympäristöystävällinen tapa tutustua matkakohteeseen.

Useat Naantalin ja lähialueen ravintoloista ja kahviloista suosivat tuotteissaan lähellä tuotettuja sekä satokausien mukaisia raaka-aineita. Kysy lisää varauksen yhteydessä lähituotteiden käytöstä ja paikallisista suosituksista.

Ryhmässä toteutettavat retket yhteiskuljetuksella matkakohteeseen ovat vastuullinen tapa matkustaa yksityisautoilun sijaan. Visit Naantalin kautta voit tilata myös bussikuljetuksen ryhmällesi.

Visit Naantalilla on Ekokompassi-sertifikaatti ja on sitoutunut edistämään ympäristöystävällistä matkailua Naantalissa. Tutustu Visit Naantalin ympäristölupauksiin.