Pop-up -ravintola Eini Taattisten tilalla

Pop-up -ravintola Eini vie makumatkalle Taattisten tilalla 4.-16.7.2022

Taattisten tila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Merimaskussa n. 10 minuutin ajomatkan päässä Naantalin keskustasta. Tilan historia alkaa jo 1500-luvulta, nykyään tilalla toimii mm. B&B, kotieläinpiha ja tänä kesänä ensimmäistä kertaa pop-up Ravintola Eini (auki 4.-16.7.2022).

Tila on suosittu hääjuhlien pitopaikka, majoitusta on tarjolla maalaismiljöössä, saunoa voit savussa, lillua voit paljussa, osallistua voit erilaisiin käsityöpajoihin ja tietysti maukkaan lähiruokakokemuksen voit nauttia Einissä.

Kahdeksan kaveruksen perustama pop-up ravintola tarjoaa lounasta ja illallista

Ravintola “ei ole niin fine dining”, mistä myös ravintolan nimikin, Eini, tulee, joten kaikki on mukavan rentoa.

Ruokakummi-Riku

Einin porukasta löytyy ravintolakokkeja ja alan harrastajia. Kaikista paistaa läpi rakkaus lajiin, asiantuntemus on huipussaan. Lounas on tarjolla 12-15 ja illallinen kahdessa kattauksessa 16-18 ja 19-22. Eini on erikoistunut kasvis/kalapainotteiseen lähiruokaan. Kaikki ainekset tulevat lähiseudun tiloilta kuten mm. Mikolan luomutilalta. Ainut poikkeus on lohenmäti, joka tulee yli 20km päästä.

Jo Einin ensimmäinen päivä Taattisten tilalla oli suuri menestys, lounaalla kävi yli 50 ihmistä ja 1,5h tunnin kuluttua kaikki oli myyty. Myös Einin ensimmäisen päviän illallisetkin olivat lähes loppuunmyytyjä.

Ravintola “ei ole niin fine dining”, mistä myös ravintolan nimikin, Eini, tulee, joten kaikki on mukavan rentoa. Kaikki astiat ovat eriparia, pöydät ja tuolit eivät ole Artekkia, tarjoilu on rentoa, mutta silti asiallista ja asiantuntevaa. Pönötyspaikkoja olemme nähneet ihan tarpeeksi ja onneksi tuo kulttuuri onkin siirtymässä jo historiaan, joten tänne olet tervetullut shortseissa ja flip-flopeissa.

Einin omaperäinen ja herkullinen makumaailma

Kaikki Einin annokset ovat todella omaperäisiä ja todella herkullisia. Kunniamaininta menee tuhkavoille, joka on hieno tuote ja jonka “tuhkan” maku syntyy sivutuotteena ruoan valmistusprosessissa.

Ruokakummi-Riku

Pääsimme testaamaan Einin illallista heti avajaispäivänä 4.7.2022. Alkumaljaksi tarjoiltiin aivan loistava suodattamaton Prosecco Pietramore, löytyy myös Alkon tilausvalikoimasta. Einin ruoat valikoituu kyseisen päivän saatavuuden mukaan ja kaikki on jaettavia pöytäseurueen kesken.

Vierailupäivänämme tarjolla alkupaloiksi oli talon omaa focaccia tuhkavoilla, tiikerimaidossa uutettua kurkkua ja korianteria, muikkuja, oman keittiön ricottaa ja kesäkurpitsaa mantelipedillä.

Kaikki Einin annokset ovat todella omaperäisiä ja todella herkullisia. Kunniamaininta menee tuhkavoille, joka on hieno tuote ja jonka “tuhkan” maku syntyy sivutuotteena ruoan valmistusprosessissa. Muut kunniamaininnat menevät todella maukkaalle mantelipedille ja parhaimmalle ricottajuustolle, jota olen maistanut.

Pääruoaksi oli kokonaisena paistettu siika ja sen kanssa perunoita vihreässä mojo kastikkeessa. Simppeli ja maukas kokonaisuus, hyvin paistettu kala ja maukkaita varhaisperunoita. Ruoan kyytipojaksi Trollinger-punaviini, joka maistui myös kumppanilleni, joka ei punaviiniä juo! Todella niukalti tanniineja, joten todella helppo valinta myös valkoviinin ystävälle.

Ja kokonaisuuden kruunuksi jälkkäriksi lettukestit eli tattarilettuja, raparperia ja seljankukkamoussea.

Hieno kokemus piipahtaa vaikka Naantalin-päivän jälkeen, mutta on todellakin matkan arvoinen vähän kauempaakin. Ravintola on auki 16.7. asti joten ole nopea!

Ravintola Eini palvelee Taattisten tilalla osoitteessa Koverintie 23, 21160 Naantali 4.-16.7.2022. Lounas klo 12–15, illallinen klo 16–22. Tarkista poikkeukselliset aukioloajat ja kiinniolevat päivit Einin kanavista.

Varaukset ennakkoon: info@restauranteini.com

Ravintola Einiä voit seurata myös somessa:

Ruokakummi-Riku