“Have Brunch with Kuulas” -viikonloppubrunssi Kuulaksessa

Yhteistyössä Kuulas Garden Cafe & Grill

Tammiston Kuulas-ravintolan kohokas-jälkiruoka kipossa.

Kuulas Garden Cafe & Grill -ravintolan viikonloppubrunssit

Ennen vanhaan Tammisto tarkoitti nimenomaan Tammiston tilaa, mutta nykyinen Tammisto on sympaattinen asuinalue, jonka keskeltä löytyy todellinen helmi, Tammiston tilan Kuulas Garden Cafe & Grill-ravintola ja vielä kävelymatkan päässä Naantalin keskustasta.

Ravintolassa alkoi vappuun saakka kestävät viikonloppubrunssit ja me kävimme heti ensimmäisenä perjantai-iltana testaamassa After week- brunssin. Sisään tullessa tulee olo, kuin olisi matkannut ajassa taaksepäin. Ravintolasali on sisustettu ja remontoitu hyvällä maulla, kuin olisi vanha Suomi-filmin kuvauksissa ja viherkasvit posliinikukka ja asparagus oli valittu ajan henkeen sopiviksi. Kaikesta huokui omistajan rakkaus kartanoa kohtaan.

Taustalla 80-luvun tähdet Lea Lavenista Tapani Kansaan lauloivat suomalaisia hittejä ja musiikki sopi tilaan ja iltaan täydellisesti. Jokainen pöytä oli täynnä ihmisiä ja iloinen nauru sekä puheensorina täyttivät ravintolasalin.

Fine diningia rennolla asenteella

Tilasimme juomaksi kannullisen Syytinkiläistä, joka on raikas paikan oma juomasekoitus. Nimikin on keksitty sopimaan tilan historiaan, nykyisen omistajan isoisän syytinkiaikoja muistellen. Myös Tammiston tilan oma lager oli erinomaista.

Tilasimme juomaksi kannullisen Syytinkiläistä, joka on raikas paikan oma juomasekoitus.

Emme ole aiemmin nähneet vastaavaa seisovaa pöytää, jossa jokainen ruoka oli näin huolella suunniteltu ja valmistettu, ihan todellista fine diningia rennolla asenteella. Minä itse en ole ollut mikään sellerin ystävä, mutta ihastuin aivan täysin savustettuun selleriin. Opinkin, että omat ennakkoluulot kannattaa jättää sivuun ja maistaa jokaista ruokaa pöydässä.

Kokosin muutaman erilaisen salaatin lautaselleni ja kaiken päälle laitoin paahteista lupiinirouhetta ja sitruunaverbena-vinaigrettea, jotka kruunasivat jokaisen haarukallisen. Pöydästä löytyi meille uusia tuttavuuksia, kuten höyryävän kuumat sahramiskonssit, karamellinyhtökaura ja mausteinen omenavoi, joihin kaikkiin ihastuimme täysin. Monipuolisesti käytetyistä raaka-aineista syntyi maukas ja mehukas kokonaisuus.

Opinkin, että omat ennakkoluulot kannattaa jättää sivuun ja maistaa jokaista ruokaa pöydässä.

Viikonloppubrunssin suussa sulavat herkut täynnä tarinoita

Brunssipöydässä itsessään riittäisi syötävää enemmän kuin tarpeeksi, mutta päätimme tilata keittiöstä lisäksi vielä juurileivät, joista toisessa oli mm. karitsan paahtopaistia bearnaisekastikkeella ja toisessa punajuuri-veriappelsiinipestoa ja avokadoa. Molemmat olivat niin hyviä, että uskon syöväni niitä vielä monta kertaa uudestaankin.

Vaikka vatsa olikin jo aivan täynnä, maistui vielä tyrnimarmeladin jälkeenkin Baked Alaska-jälkiruoka, jossa on suklaakakkua ja –jäätelöä, porkkanakinuskia ja kaiken päällä poltettua marenkia. Jälkiruoka vei viimeistään kielen mennessään. Saimme lopuksi kuulla kartanon hurmaavalta omistajalta Anu Vaissi-Harismaalta tarinoita syömistämme ruoista ja itse kartanosta eikä ollut sen jälkeen vaikea ymmärtää, miten suurella sydämellä tämä ilta oli valmistettu kaikkia meitä ruokailijoita varten.

Jälkiruoka vei viimeistään kielen mennessään.

Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä puutarhassa muistelemassa, kuinka ihanaa kesällä oli käydä omenapuiden alla piknikillä. Ennen ensi kesän piknikiä haluamme kuitenkin vielä kokea lauantaibrunssin saksofonistien soittaessa tai sunnuntaisen 30-luvun brunssin. Tai ehkä jopa molemmat!

P.S. Kuulaksen viikonloppubrunssit jatkuvat vappuun asti (2022). Muista varata paikkasi hyvissä ajoin!

After Week | Friday joka pe klo 16–19
Soulful Saturday | joka la klo 11.30–13.30
Blissful Sunday | joka su 12–14.30

Ruokakummi-Laura

Laura Klami