Cafe Akselin smakuannokset ruokakummi-Lassin lautasella

Kermalla kesytetty vuohenjuusto on Akselin suosikki

Naantalin torin laidalla palveleva Cafe Akseli on Smakussa mukana nyt toista kertaa. Merja Saaresranta kertoo tiskin takaa, että kampanja tuo mukavasti näkyvyyttä. Tänä kesänä Smaku on tuonut viime vuotta enemmän väkeä kahvilaan.

Asuntomessuilemaan lähteneille turkulaisille Hanna Rautalinille ja Jori-Pekka Rautavalle Smaku on myös tuttu ruokatapahtuma. Saaresranta ojentaa heille siivun vuohenjuustopiirakkaa, joka on Akselin suosituin Smaku-tuote tänä vuonna.

Vuohenjuustopiirakka on suolainen piirakka, jossa on reilusti vuohenjuustoa. Kermainen kastike pehmentää ja pyöristää makua. Tuore ja aurinkokuivattu tomaatti antavat lisää raikkautta kokonaisuuteen.

Omena-ansa on Akselin toinen Smaku-tuote. Sen on tehty vanhan reseptin mukaan. Siinä on kirpeitä omenankuutioita sekä rahkaisen kermainen ja raikas täyte. Tämä kakku on makea ja toimii hyvin kahvin kanssa.

Perinteinen britakakku on Akselin kolmas Smaku-tuote. Kakkupohjan päällä on marenkikuorrutus. Täytteeksi vatkataan kermaa ja rahkaa. Mansikka antaa väriä, näköä ja makua tähän kesäiseen herkkuun.

Cafe Akselin vuohenjuustopiirakan kermainen kastike pehmentää ja pyöristää piirakan makua. Tuore ja aurinkokuivattu tomaatti antavat lisää raikkautta kokonaisuuteen.

Cafe Akselin kaikki Smaku-herkut ovat laktoosittomia ja omena-ansa on lisäksi gluteeniton.

Cafe Akseli on palvellut Naantalin torin laidalla jo vuosikymmenen verran. Muutama vuosi sitten yritys otti hoitaakseen myös torin kesäisen grillivaunun. Se tunnetaan nyt nimellä Grilli-kahvila Pikku-Lotta.

Lassi Lähteenmäki, Naantalin ruokakummi

Smaku-ruokatapahtuma toteutetaan jo neljättä kertaa Naantalissa kesällä 2022. Herkullinen ruokajuhla järjestetään ravintoloissa 8.8.-20.8.2022.