Näe ja koe, Aktiviteetti, Pyöräily, Retki, Vastuullinen matkailu

Luonnonmaan pyöräilyreitit Naantalissa / 1-4 tuntia

Luonnonmaan pyöräilyreitit sopivat aktiiviselle lomailijalle

Luonnonmaan pyöräilyreitit ovat kiva päiväretkikohde aktiiviselle lomailijalle. Naantalin idyllinen puutalokaupunki aivan saariston kupeessa tarjoaa pyöräilevälle matkailijalle eripituisia reittejä upeissa maisemissa. Hyppää siis satulaan ja polkaise Vanhankaupungin vieressä sijaitsevalle Luonnonmaan-saarelle. Alapuolella on nähtävissä kaksi eripituista reittiä karttoineen.

Visit Naantalin toimistolta voi vuokrata polkupyöriä.

Luonnonmaan pyöräilyreititLataa kartta

Luonnonmaan reitti

13 km / tasainen / 1–2 h

Reitin varrella pääset näkemään suomalaista maalaisidylliä saariston sylissä. Reitti kulkee Luonnonmaan kauniissa maisemissa osittain hiekkatietä pitkin.

Reitin varrella on paljon vanhoja maalaistaloja vaikuttavine pihoineen. Poikkea Haijaisten luontopolulle vaikkapa makkaranpaistoon.

Reitin puolivälissä sijaitsevalla Villan tilalla voit käydä uimassa ja ihailla upeaa merimaisemaa ja loppumatka keskustaan jatkuu samaa tietä pitkin.

Luonnonmaa-Särkänsalmi

16 km / tasainen / 2-4 h

Saariston tunnelma ja idylli välittyvät tämän upean reitin varrella. Pääset tutustumaan Naantalin Vanhankaupunkiin ja Kuparivuoren kallioihin sekä Särkänsalmen sillan upeisiin saaristomaisemiin.

Mikäli nälkä yllättää, Kultaranta Resort tarjoaa  lounasvaihtoehtoja. Virvokkeita voi nauttia Marinassa sijaitsevassa Bar Porho -baarissa tai Särkän kioskilla, josta voit kääntyä takaisin kohti keskustaa. Reitillä ei ole suuria korkeuseroja, joten reitti sopii kaikille.

Luonnonmaan pyöräilyreitit – reittikuvaukset 23 km (reitit 1 & 2)

Luonnonmaan pyöräilyreitit vievät kauniisiin perinnemaisemiin niin Luonnonmaan maaseudulle kuin upeilla merinäköalapaikoille.

Pyöräretki Luonnonmaalle

Pyöräilymaasto on helppo ja reitin voi polkaista nopeastikin muutamassa tunnissa. Pyöräilyn lomaan voi yhdistää Luonnonmaan saaren muita aktiviteetteja ja kohteita. Reitin varrella on Haijaisten luontopolku, Haijaisten frisbeegolf -rata, Villan tilan leirintäalue ja uimaranta, Kultaranta Resortin ravintolat, Kultaranta Kurun luontopolku ja Särkän kioski sekä piknik-alue.

Haijaisten reitin (reitti 1) pituus on 13 kilometriä alkaen ja päättyen Naantalin Vanhaankaupunkiin. Mikäli sinulla on aikaa, pysähdy reitin varrella olevalle luontopolulle ja metsiin. Haijaisten luontopolku on hyvä kohde pienelle metsäretkelle ja nauttia puhtaasta saaristoilmasta.

Reittiohje Naantalin Vanhastakaupungista

Reitti alkaa Naantalin Vanhastakaupungista Rantakatua pitkin rannan myötäisesti. Siirry Rakkaudenpolulle, joka nousee jyrkästi Kuparivuoren kallioiden päälle. Kuparivuorelta on alueen hienoimmat näkymät ympäröivään saaristoon. Kuparivuoren kallioilta laskettelet alas Ukkopekan sillalle, jonka jälkeen käännyt ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle (Kukola/Käkölä).

Seuraa Käköläntietä 1,5 km ja käänny oikealle Haijaistentielle. Pyöräiltyäsi 1,1 km tulee seuraava käännös vasemmalle Suutarintielle, jonka varrella näkyy vanha koulurakennus ja jonka kupeesta luontopolku alkaa. Voit myös ohittaa paikan jatkamalla Haijaistentietä noin 400 metriä kunnes tulee käännös Kirstiläntielle. Tästä 1,1 km eteenpäin vasemmalla puolella on parkkipaikka, jonka luota voi lähteä Nikulanvuoren laelle opasteita seuraten. Samasta pisteestä voit myös lähteä oikealle ja seurata Villantietä, kunnes tulet leirintäalueelle ja uimarannalle.

Jatkaessasi 600 metriä eteenpäin tien nimi vaihtuu Jaakkolantieksi. Seurattuasi tietä 1,8 km nimi vaihtuu puolestaan Miekkulantieksi. Jatka tätä tietä 600 metriä kunnes tie vaihtuu Käköläntieksi. Seuraa Käköläntietä takaisin Rymättyläntielle ja Ukkopekan sillalle.

Lisälenkki Särkänsalmen sillalle

Saavuttuasi takaisin Rymättyläntien ja Käkölä-Kukolan risteykseen voit joko palata takaisin Naantalin Vanhaankaupunkiin tai lähteä vasemmalle kohti Särkänsalmen siltaa ja Särkän saarta (reitti 2). Reitti on pituudeltaan 11,5 km edestakaisin tästä risteyksestä.

Heti vasemman käännöksen jälkeen käänny seuraavasta risteyksestä oikealle Luonnonmaantielle kohti Kultarantaa. Jatka pyörätietä pitkin, kunnes ohitat alikulun kautta seuraavan ison risteyksen, jonka jälkeen tien nimi muuttuu Särkänsalmentieksi. Seuraa tietä, kunnes ohitat Kultaranta Resortin ja saavut Kultaranta Resortin Marinaan ja vierasvenesatamaan.

Käänny Marinan kohdalla oikealle ja saavut päätielle (Rymättyläntie, numero 189). Käänny vasemmalle ja saavut Särkänsalmen sillalle. Puolivälissä siltaa sijaitsee Särkän saari, jossa toimii pieni kioski kesäaikaan. Särkältä löytyy mukavia piknikpaikkoja kalliolta ja rannasta, joilta voi ihastella kauniita saaristomaisemia.

Palaa Naantaliin samaa reittiä pitkin. Heti Särkänsalmen sillan jälkeen Kalliotien hiekkatie kääntyy vasemmalle ja tätä seuraamalla pääset Kultaranta Kurun luontopoluille. Seuraa hiekkatietä muutama sata metriä ja saavut luontopolkujen aloituspisteelle.

Paluumatkallasi ohitat uudestaan Kultaranta Resortin klubitalon. Voit pysähtyä klubitalon ravintolaan lounaalle tai maistaa Heineken House -ravintolan kuuluisia gourmet-pitsoja. Palaa samaa reittiä pitkin kuin tulit Naantalin Vanhaankaupunkiin.

Visit Naantali

Nunnakatu 2, 21100 Naantali
p. 02 435 9800
info@visitnaantali.com